Χαλκιδική

E-mail Εκτύπωση

Κατηφορίζοντας προς τη Χαλκιδική είναι τα Πετράλωνα με το πασίγνωστο σπήλαιό τους, όπου βρέθηκαν παλαιοντολογικά ευρήματα μεγάλης σπουδαιότητας, όπως οστά και δόντια αρκούδας, λιονταριού και άλλων ζώων, ηλικίας -παρακαλώ- 600.000 ετών. Μαζί τους βρέθηκαν λίθινα εργαλεία και τμήματα σπονδύλων ανθρώπων. Εδώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανθρώπου του Νεάντερταλ, και που ξέρετε, ανάμεσα στους σταλαγμίτες και σταλακτίτες που στολίζουν τις μεγάλες αίθουσες του σπηλαίου, μπορεί να βρείτε και την απαρχή του γενεαλογικού σας δέντρου.

Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας βρίσκονται τα λίγα εναπομείναντα ερείπια από την αρχαία Ποτείδαια, ενώ στην ανατολική ακτή της θα δούμε το μεσαιωνικό πύργο και το κάστρο της Νέας Φώκαιας. Τέλος, στην Καλλιθέα, υπάρχει ένα σημαντικό ιερό του Άμμωνα Δία.
Στο μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο της Σιθωνίας, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου.

Στο κέντρο της Χαλκιδικής, στις πλαγιές του Προφήτη Ηλία, πιο πάνω από το σκέλος της Σιθωνίας, βρίσκεται ο Πολύγυρος, η πρωτεύουσα του νομού, με το αρχαιολογικό του μουσείο, ενώ λίγο μετά την Αρναία συναντάμε τα Στάγιρα, την πατρίδα του μεγάλου φιλόσοφου και δασκάλου του Μ. Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη. Εκεί υπάρχουν αρχαία μεταλλεία και άλλα κτίσματα από τη μεσαιωνική εποχή.

-
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής ΑΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.