Η πόλη

E-mail Εκτύπωση

Στα ανατολικά του λιμανιού της, υψώνεται στα 32 μ. από το 1430 ο Λευκός Πύργος. Λευκό κατ' όνομα, γκρι-μπεζ στην ουσία, αυτό το κυκλικό κτίσμα, στήθηκε από τους Ενετούς και αποτελούσε τμήμα της παραλιακής οχύρωσης της πόλης, της οποίας σήμερα είναι το σήμα κατατεθέν, όπως η Ακρόπολη για την Αθήνα, ο πύργος του Άιφελ για το Παρίσι και το Κολοσσαίο για τη Ρώμη.

Άλλα αξιόλογα μνημεία της πόλης είναι η Αψίδα του Γαλέριου, ο ναός του Αγίου Γεωργίου, γνωστός και σα Ροτόντα, χτισμένος στις αρχές του 3ου αιώνα μ. Χ. και ο Άγιος Δημήτριος, η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ελλάδα, στη μνήμη του προστάτη και πολιούχου της πόλης. Τα τείχη της εποχής του Θεοδοσίου του Μεγάλου κρύβουν πίσω τους την Άνω Πόλη που θυμίζει την παλιά Θεσσαλονίκη. Το Πανόραμα με τις ωραίες βίλες του στις καταπράσινες πλαγιές του Χορτιάτη, μας προσφέρει μια εξαιρετική θέα της πόλης.

Από μουσεία έχουμε το Λαογραφικό, το Κέντρο Ιστορίας και φυσικά το Αρχαιολογικό όπου φυλάσσονται οι θησαυροί που ανακαλύφθηκαν στη Βεργίνα, που αν βρεθείτε στην περιοχή της δεν θα παραλείψετε μια επίσκεψη στους φημισμένους τάφους των βασιλέων της Μακεδονίας.

-
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής ΑΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.