Διαφήμιση
Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής Ε Ο Γύρος της Πελοποννήσου

Ο Γύρος της Πελοποννήσου

E-mail Εκτύπωση

Ξεκινάμε από την Πάτρα, που φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που γίνονται κυρίως στο αναστηλωμένο ρωμαϊκό ωδείο. Παραδοσιακά κτήρια, με πρώτο το Δημοτικό Θέατρο, αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, καθώς και η εκκλησία του πολιούχου της Αγίου Ανδρέα, στολίζουν την πόλη. Από μουσεία υπάρχει το αρχαιολογικό, το Λαϊκής Τέχνης, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης, το Εθνολογικό και το μουσείο Τύπου.

Από μουσεία υπάρχει το αρχαιολογικό, το Λαϊκής Τέχνης, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης, το Εθνολογικό και το μουσείο Τύπου.
Το Ρίο, όπως και το Αντίρριο με τα κάστρα τους, θα σας θυμίσουν τη στρατηγική σημασία που για αιώνες είχε το στενό αυτό.
Στο Διακοφτό είναι η μια άκρη του περίφημου οδοντωτού σιδηρόδρομου και η άλλη στα  Καλάβρυτα, όπου βρίσκεται και η μονή της Αγίας Λαύρας, εκεί που κηρύχθηκε η επανάσταση του '21, καθώς και το ιστορικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου. Οι πολυαγαπημένοι μας Γερμανοί βάρβαροι του 20ου αιώνα, φρόντισαν να εκτελέσουν όλο τον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων, από 12 ετών και πάνω. Στη μνήμη των αδικοχαμένων αυτών μαρτύρων οφείλετε ένα προσκύνημα στο μεγαλοπρεπές μνημείο που στήθηκε σε ανάμνηση αυτής της τραγωδίας.

Κοντά στον Άραξο υπάρχει αρχαίο οχυρωματικό έργο γνωστό σήμερα σαν το Κάστρο της Καλογριάς, καθώς και ερείπια φράγκικων κάστρων.
Η Κυλλήνη, η Γλαρέντζα της Φραγκοκρατίας έχει στα νότιά της το περίφημο μοναστήρι της Παναγιάς των Βλαχερνών και το Χλεμούτσι, που θεωρείται το ωραιότερο φράγκικο κάστρο της Πελοποννήσου.
H Κυλλήνη μας δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψουμε από το λιμάνι της στη Ζάκυνθο, αλλά και στην Κεφαλλονιά - στην οποία μπορούμε, βέβαια, να πάμε και από την Πάτρα

 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής ΕΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.