Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής D Από το Σούνιο στον Σαρωνικό

Από το Σούνιο στον Σαρωνικό

E-mail Εκτύπωση

Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι αν έρθουμε εδώ, στο Σούνιο, το τοπίο μας περιμένει πάντα επιβλητικό, αλλά και γοητευτικό, με τη θάλασσα να χτυπάει κάτω, στα βράχια του ακρωτηρίου, και να απλώνεται πέρα μακριά, όσο φτάνουν τα μάτια μας.
Στα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, όσες κολώνες μένουν όρθιες, μαζί με αυτές που έχουν αναστηλωθεί, είναι αρκετές για να σχηματίζουν στο πέρασμα του χρόνου πάνω στις αρχαίες πέτρες αυτόν τον αριστουργηματικό δωρικού ρυθμού ναό του 5ου
Αλλα μια και βρισκόμαστε  εδώ, αξίζει να πάμε λίγο πιο βόρεια, στην περιοχή του Λαυρίου, με το τόσο πλούσιο σε μεταλλεύματα υπέδαφος. Ο πλούτος αυτός καθόρισε από την αρχαιότητα τον χαρακτήρα της. Για να βεβαιωθούμε, δεν έχουμε παρά, αφού περάσουμε την πόλη, με το λιμάνι, τα παλιά νεοκλασικά κτίρια και την εργατική κίνησή της, να ανάβουμε στην Καμάριζα και να δούμε τα αρχαία ορυχεία. π.Χ. αιώνα και να εξηγούν τη σημασία ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου εδώ, σε ένα από τα ωραιότερα ελληνικά τοπία, με τα πεύκα να συμπληρώνουν την ομορφιά του προς το εσωτερικό.

Δεν θα χάσουμε, βέβαια, την ευκαιρία να επισκευφθούμε, κοντά στο Λαύριο, και την περιοχή του Θορικού, όπου θα μας θυμίσουν το παρελθόν ένα θαυμάσιο αρχαίο θέατρο και  ερείπια νών κοντά του.
Στο παραλιακό δρόμο από Σούνιο για Αθήνα θα συναντήσουμε τις μεγάλες οργανωμένες πλαζ της Αναβύσου, του Λαγονησίου, της Βάρκιζας, της Βούλας, Γλυφάδας και την λίμνη της Βουλιαγμένης με τα ιαματικά νερά.
Αμέσως μετά θα συναντήσουμε τα παραλιακά προάστια της Αθήνας με άπειρες δυνατότητες για καλό φαγητό και κάθε είδους διασκέδαση και αναψωχή κοντά στη θάλασσα.
Είμαστε ουσιαστικά στην Αθήνα, μια και τα παραλιακά προάστιά της αποτελούν εδώ και χρόνια ένα μαζί της.
Δεν θα μιλήσουμε εδώ για την Αθήνα. Η Ακρόπολη και οι πολλές άλλες αρχαιότητες γύρω της, η Πλάκα, το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Εθνικός Κήπος, η Πλατεία Συντάγματος, τα νεοκλασικά κτίρια, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα μουσεία, η διασκέδασή και όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα αυτής της πόλης είναι γνωστά.
 Συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο θα βρεθούμε στο λιμάνι του Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας από όπου ξεκινούν τα φέρρυ μποτ για τα πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Οι διαδρομές τους είναι ιδιαίτερα απλές και σύντομες. Σαλαμίνα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος με το Γαλατά απέναντί του, αλλά και τα στεριανά Μέθανα, που μάλλον νησί θυμίζουν, σας περιμένουν.
Ο Πόρος, σαν ένας πανέμορφος κήπος ριγμένος στη θάλασσα, χωρίζεται από μια στενή λωρίδα νερού από την απέναντι στεριά του Γαλατά, στα ανατολικά του οποίου βρίσκεται το περίφημο Λεμονοδάσος, ένας λόφος κατάφυτος από την κορυφή έως τη θάλασσα, με λεμονιές και πορτοκαλιές. Το μεθυστικό άρωμα των εσπεριδοειδών αποζημιώνει πλήρως όσους έρχονται από τα γειτονικά Μέθανα, αντιτιθέμενο στο θειικό άρωμα (προσοχή: όχι θεϊκό! Θειικό από το θείο) των ιαματικών πηγών.

 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής DΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.