Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής Α Από την Καβάλα στη Θράκη και τη Θάσο

Από την Καβάλα στη Θράκη και τη Θάσο

E-mail Εκτύπωση

Πηγαίνοντας ανατολικότερα, προς την Καβάλα, μας περιμένει με τις ομορφιές του  το Παγγαίο όρος, το φημισμένο από την αρχαιότητα βουνό όπου λατρεύτηκε ο Διόνυσος και ανακαλύφθηκαν στην αρχαιότητα σημαντικά χρυσοφόρα κοιτάσματα. Οι στοές των αρχαίων αυτών μεταλλείων βρίσκονται στους ανατολικούς πρόποδες, κοντά στην Ελευθερούπολη. Αρχαιότητες όμως δεν λείπουν και από τη Νέα Πέραμο, όπου υπήρχε αρχαία πόλη. Τα ευρήματα από τα Άβδηρα, την Αμφίπολη και άλλες πόλεις της περιοχής σας περιμένουν στο αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας. Το Βυζάντιο και ο μεσαίωνας δηλώνουν την ύπαρξή τους στην πόλη αυτή με τα κατάλοιπα των τειχών στη συνοικία της Παναγίας και το μεσαιωνικό φρούριο. Το Ιμαρέτ θα γεμίσει με υπερηφάνεια τους επισκέπτες του, κυρίως τους Αιγυπτιώτες Έλληνες, αφού εδώ γεννήθηκε και έζησε ο ιδρυτής του σημερινού αιγυπτιακού κράτους, ο ιδρυτής της Αιγυπτιακής δυναστείας Μωχάμετ Άλυ. Πέρα από την ιστορική σημασία του, το Ιμαρέτ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τούρκικα οικοδομήματα εκείνης της εποχής και μια επίσκεψη στο εσωτερικό του ζωντανεύει αυτόματα τον παραδοσιακό μουσουλμανικό τρόπο ζωής  του καιρού εκείνου.

Οι Καμάρες και το παλιό υδραγωγείο συμπληρώνουν όσα πρέπει να δει κανείς στην Καβάλα, ενώ περίπου 15 χλμ. βορειότερα θα βρείτε έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της Μακεδονίας, του Φιλίππους, με το θέατρό τους (ένα από τα σπουδαιότερα αρχαία θέατρα που σώζονται σήμερα), την παλαίστρα, τα ιερά, την αγορά και την ακρόπολή τους. Εκεί προσδιορίζονται και τμήματα της περίφημης αρχαίας Εγνατίας οδού. Μετά την Καβάλα σας περιμένει το δάσος του Νέστου και το Δέλτα του, ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ευρώπης.

Ένα άλλο Δέλτα, αυτό του ποταμού Έβρου, βρίσκεται στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Αυτός ο υγροβιότοπος δεν είναι σημαντικός μόνο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όπως ο προηγούμενος, αλλά σε παγκόσμιο

Ανατολικά της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται επίσης τα ερείπια της ρωμαϊκής και βυζαντινής Τραϊανούπολης, ενώ απέναντί της στο βόρειο Αιγαίο βρίσκεται η νήσος Σαμοθράκη, όπου λατρευόντουσαν στην αρχαιότητα οι κατωχθόνιοι Κάβειροι, με μυστήρια εξίσου σημαντικά με τα Ελευσίνια. Η αρχαία Παλαιόπολη με το επιβλητικό τείχος και τα ερείπια του ναού των Μεγάλων Θεών σας περιμένουν. 

Ένα άλλο νησί του Βορείου Αιγαίου, η Θάσος, βρίσκεται απέναντι από την Καβάλα. Εδώ σας περιμένουν τα τείχη της αρχαίας πόλης, το αρχαίο θέατρο και η πύλη της Σεμέλης, ο ναός του Απόλλωνα, η αψίδα του Καρακάλλα και η μεσαιωνική ακρόπολη.
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής ΑΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.