Home Αξιοθεατα Αξιοθέατα Περιοχής F

Περιοχή F - Η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Ρόδος και η Κώς

Κρήτη, Κυκλαδες, Ρόδος και Κως

E-mail Εκτύπωση

Στην Κρήτη, στα Χανιά, η παλιά πόλη έχει
ανακηρυχθεί διατηρητέα. Το Μάλαμε είναι γνωστό από τη Μάχη της Κρήτης και στο Κολυμπάρι με τη φημισμένη Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης, βρίσκεται πάνω σε βράχο το μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοσκαλίτισσας. Ανατολικότερα από την ιστορική και παραδοσιακή χώρα των Σφακίων θα συναντήσετε το Φραγκοκαστέλλο με το βενετσιάνικο κάστρο του.

Περισσότερα...
 

Χανιά

E-mail Εκτύπωση

Στην Κρήτη, στα Χανιά, η παλιά πόλη έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα. Το Μάλαμε είναι γνωστό από τη Μάχη της Κρήτης και στο Κολυμπάρι με τη φημισμένη Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης, βρίσκεται πάνω σε βράχο το μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοσκαλίτισσας. Ανατολικότερα από την ιστορική και παραδοσιακή χώρα των Σφακίων θα συναντήσετε το Φραγκοκαστέλλο με το βενετσιάνικο κάστρο του. Την επίσκεψή σας αναμένουν και οι περίφημες Φυσικές Κρητικές ομορφιές όπως τα Λευκά Όρη και το Φαράγγι της Σαμαριάς. Το ίδιο και τα Μάταλα που γνώρισαν μεγάλες δόξες την εποχή του Χιπισμού. 

Περισσότερα...
 

Ρέθυμνο

E-mail Εκτύπωση

Στο Ρέθυμνο, διατηρητέο κι' αυτό, με την παλιά του πόλη, θα δείτε τη Φορτέτζα, το βενετσιάνικο κάστρο. Άλλο ενετικό οικοδόμημα είναι η Λότζια, όπου στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο. Σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι είναι η Αγία Τριάδα και η Φαιστός, ενώ στο νομό Ηρακλείου άλλος αρχαιολογικός χώρος είναι η Γόρτυνα. Ανατολικά από το Ρέθυμνο είναι η ιστορική μονή του Αρκαδίου, ενώ ανεβαίνοντας στον Ψηλορείτη, στην Ίδη, στα 1.500 μ. βρίσκεται το Ιδαίον Άντρον, το φημισμένο σπήλαιο. Οι συστάσεις για την Κνωσό, ένα από τα λίκνα του πολιτισμού, με το ανάκτορό της, είναι περιττές. Μινωικά ευρήματα υπάρχουν επίσης και στα Μάλια.
Στο νησάκι Σπιναλόγκα, άλλοτε απομονωτήριο των λεπρών, υπάρχει ενετικό φρούριο. Ενετικό κάστρο υπάρχει επίσης και στην Ιεράπετρα.

Περισσότερα...
 

Οι κυκλάδες

E-mail Εκτύπωση

Στις Κυκλάδες, στην Κέα θα δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου στη θέση της ακρόπολης της αρχαίας πόλης, τον λέοντα της Κέας σκαλισμένο σε βράχο και το μοναστήρι της παναγιάς της Καστριανής στη βορειοανατολική άκρη.
Τι να πει κανείς για τη Σαντορίνη που κάθε γωνιά της είναι ένα αξιοθέατο μοναδικό στον κόσμο. Απλώς μην αμελήσετε να επισκεφθείτε το σεληνιακό τοπίο που προσφέρει ο κρατήρας του ηφαιστείου.
Στο νησί της Παναγιάς, την Τήνο, η εκκλησία της Μεγαλόχαρης είναι φημισμένη  στο πανελλήνιο για τα θαύματά της, ενώ απέναντι η γαλανόλευκη με την έξαλλη ζωή της Μύκονος είναι το πέρασμα για τη Δήλο, το κάποτε πλεούμενο νησί που σταθεροποιήθηκε όταν η Λητώ γέννησε πάνω της τα δίδυμα παιδιά της. Ένα ολόκληρο νησάκι-ναός αφιερωμένο στον θεό του φωτός, τον Απόλλωνα. Ναός του υπάρχει και στη Νάξο.

Περισσότερα...
 

Ρόδος

E-mail Εκτύπωση

Η μεσαιωνική Ρόδος, μια ολόκληρη πόλη πίσω από τα μεγάλα τείχη, η Κως, η Πάρος, η Πάτμος, αλλά  και πέρα από τις Κυκλάδες, σχεδόν όλα τα νησιά που απλώνονται έως το βορειότερο σημείο του Αιγαίου έχουν να σας δείξουν σημαντικούς αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς. Η Σάμος με το Ευπαλίνειο όρυγμα, η Χίος με τα Μαστιχοχώρια, η Λέσβος με το απολιθωμένο δάσος, η Λήμνος με την αρχαία Ηφαιστεία, το Καβείριο και τη σπηλιά του Φιλοκτήτη......Τί να πρωτοσυστήσει κανείς σε κάποιον για επίσκεψη;

Περισσότερα...
 

Στον οδηγό κάμπινγκ CAMPINGREECE θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να οργανώσετε τις διακοπές σας με ευκολία και άνεση.

Βρείτε με μια ματιά τα κάμπινγκ που σας ενδιαφέρουν με βάση την περιοχή, δείτε στοιχεία για τον χώρο και τις παροχές καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Κατεβάστε τώρα, δωρεάν, τον οδηγό CAMPINGREECE σε μορφή pdf και… καλές διακοπές!

Map of Greece

Χάρτης Περιοχής FΤελευταία Νέα

Δημοφιλείς Δημοσιεύσεις

All Rights Reserved

Greek Campsites Annual Guide
Ιδιοκτησία της ARTIME LTD
Απαγορεύεται η αντιγραφή, παράφραση, αναδημοσίευση ή επανεκτύπωση μέρους ή όλων των περιεχομένων, των συμβόλων, των φωτογραφιών και των κειμένων του CAMPINGREECE χωρίς την άδεια του εκδότη.

Ισολογισμός 2015


Copyright © Campingreece Camping Guide. All Rights Reserved. Powered by artime advertising.